My Lovely Friends =)

Welcome readers, and thanks for visiting my blog..:)

*Spread some love :)*

Friday, October 29, 2010

Tahun 2010, di usia 23 tahun, saya........

Di usia 23 tahun, saya.....

-kehilangan mama tercinta pada 2nd April 2010 :(

-kehilangan atuk tersayang :(

-di awal tahun, sering berulang alik ke hospital KPJ di Johor Bahru , hospital tu dah jadi macam rumah nombor dua. Tidur kat sana , makan kat sana, sebab arwah mama masuk situ....(pengalaman paling sedih, takkan dapat lupa sepanjang hayat)

-potong rambut pendek. (paling pendek pernah saya potong, sebelum ni rambut panjang je )


-memiliki BB Bold 2 9700 (pemberian abah)



-mendapat anak saudara lelaki (nephew) yang sangat comel. Namanya adalah Muhammad Danish Rayyan.




-ditimpa berbagai dugaan dalam family( lepas satu, satu dugaan datang). Alhamdulillah semua sudah selesai.

-pertama kali tidur tanpa mama bila balik JB :( rasa weird.

-agak aktif pergi ke gym, sebelum ni, jarang-jarang

-pertama kali naik ambulans. (sebelum ni tak pernah)

-belajar berdikari, tak semuanya harus bergantung pada family...

-belajar bayar bil-bil sendiri, sebelum ni tak tau langsung...

-pertama kali pakai contact lense, dengan tunjuk ajar cousin tercinta. Saya memang takut nak letak benda alah tu kat mata, eiiiii  rasa macam sakit je. Sekarang still belaja, baru semalam jer try pakai...





Urs truly,




LIKE now, pls! :D






25 comments:

Liyana Faten Safuraa

hi si cantek rapunzel! ♥
bende2 mcm tu mengajar kite utk jd lebih tabah kan? :)

psssst. nk tnye. cane dada uat butterfly icon kt link dada tu?

aJa

waa..cute nye danish 2..

haidi takeAfoto

salam dada..emm ase mcm nak tau je name dada sebenarnye ape ek..dada menulis bkn name kan..xtau pn xpe ek..

comel la rmbut pendek tu..ala2 epal tu..comel..so skg ni dah pnjg la ek..

emm dada jgn sedih2 la ek..doa je byk2 kay..sy pn doa sekali..sy dpt ase pe yg dada rase..xmo sedih2 ek..die kt sane pn xmau dada sedih2..doa je kay..sy smpi skg pn still tdo hospital teman mak sy..sedih gak..tp dgn masa yg ade ni kite xmau la tunjuk prasaan sedih kite tu..spend je mase yg ade ni..

dada..baru 23 ek..hehe igtkan tua lg..hehe mude rupenye..tua sy 3taun je la..hahah

Amirrah Zawani

rayyan sgt comel..
update la gambar dia byk2 sikit :D

NuR 'aQiLaH

setiap yg berlaku ade hikmahnya..mungkin :d

x reti pakai lens jugak. ngeri huhu

PIDUT ASiS

erk..pidut pon tak reti bayar bil..kat malaysia dulu tak pernah amik tau..kat jepun kawan yang urus sebab dia ketua rumah..sampai sekarang rasa semacam je kalau nak berurusan pasal benda2 penting..

Post Terhangat...


Kerana Kamu Pengikutku...

Mr Ceym

rileks kak...tahun nie mungking tahun dugaan.. tahun depan mungkin lebih bermakna..

nadia atilah

: sabar ye dada , awak takde mak , saya takde bapak . mmg ssh sgt kalau orang yang kite sayang dah takde ngan kite , tp arwah abah saya cakap , walaupun die takde didunia , tp die tetap ada disisi kite untuk temani kite selama2nye . :)

Faizal n Fashitah

Sabar and tabah Dada. Anyway, jangan potong rambut lagi. Biarkan panjang balik k :)

Lan Bingka

hmm...it's always a first time..
kepada yg masih ada orang tersayang, hargailah mereka..

cacing

moga terus tabah hadapi masa2 akan datang ye cik DADA,.... :)

thomas

Hidup ni penuh dgn dugaan,
tapi pemergian dua org tersayang dlm waktu yg singkat suatu ujian yg kuat,
bersabarlah,masa dapat mengubatnya.

paan

wah , byk betul pertama kali . xper2 hidup nie memang utk belajar . belajar lah menjadi lebih tabah , masa2 akan datang cabaran tue lagi hebat . :)

Roxy zai

cuci contact lens tu elok2 yee..nnti kena jangkitan kuman pada mata,naya woo..

-pesanan: bakal optometris 2014-

amin~~~~..hehhee^_^v

Melati Qistyna's Mummy

hi Rapunzel yg manes.....

sesuatu yang berlaku itu ade hikmah di sebaliknya...smg tabah menghadapi hari2 yg mendatang ye dear :)

Engliishtips

Of course, your blog is beautiful and attractive, that's why I decided to follow it, if you want exchange links please http://www.englishtips-self-taught.blogspot.com the title Tour guide. Have a wonderful weekend.

nadey

al fatihah tok mama n atok dada ....:(

seyes cun gile la dada rambut pendek huhuhu

mommyYen

semoga terus tabah ye dada.nama secomel org nya.

*tp danish tu sgt comel la..*

mox

i turut sedey nan u . :"(

fendy

hey,
even u face many problem,jangan lupe smile ok. :))

L Y N

orang yang paling kuat di dunia ialah orang yang paling bersabar.

:)

btw sis, ur so pretty! :D rambut pndek pn ok paaa ^_^

crayon

pak aku arwah masa aku dajah satu.. aku dah slalu ditinggalkan dalam idop ni.. biasa~ ahaha nanti kita pun akan tinggalkan orang gak.. ya dak?

http://tubelawak.blogspot.com/2010/10/cinta-dunia-galaksi-bimasakti.html

|| a - j . E . E ||

erm my abah pon passed away tahun nih... sdeyyyy sangat.... huhu

ape2 pon tabah ek....

aReaL

Chomel La Rayyan Tu.... So Cute....!!!!!

nur ifzah

peristiwa yan sis dada alami uhh .
nkk sma laa ngan ifzah .
my mum meninggal msa ifzah f0rm 2 thun 2008 ..
sllu pergi h0spital , smpai nurse3 kadd ctuu p0wn knal kit0runxx . :))
harap tabah !

Post a Comment