My Lovely Friends =)

Welcome readers, and thanks for visiting my blog..:)

*Spread some love :)*

Sunday, October 24, 2010

7 Cara Control Hensem/Macho

Hey ho!


Asyik buat entry untuk kaum perempuan je, hari ni saya nak buat pasal kaum lelaki pulak. :D


my husband. hahahahah :P hensem kan?


para lelaki, taknak ke jadi macho macam Johnny Depp? :P


Hari ni saya nak ajar para lelaki di luar sana camna untuk control hensem depan awek-awek yang ada di sekliling korang kalau korang TERJATUH.  hehe ni terjatuh betul-betul punya, bukannya terjatuh hati atau terjatuh cinta. Korang boleh praktikkan tips-tips ni yer andaikata suatu hari nanti terjadi pada batang hidung sendiri. :P


1) Kalau tersepak batu
Jangan terus bangun, sebaliknya korang baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian orang ramai. Lepas tu baru bangun bila tak ada orang nampak..

2)Kalau terjatuh basikal
Cepat-cepat naik basikal korang semula dan jatuhlah lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat korang saja-saja buat lawak..

3)Kalau terjatuh tangga
Terus bersilat seolah-olah korang dirasuk atau seperti sedang berlawan dengan makhluk halus..

4)Kalau terjatuh dalam longkang
Pungutlah sampah yang ada dalam longkang sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang sangka korang seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan :D


5)Kalau jatuh ketika nak naik bas
Jeritlah kuat-kuat, "Oooii! Apa tolak-tolak ni?" Walaupun tak ada orang belakang korang


6)Kalau terjatuh di hadapan bus stop
Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu korang. Kalau tak ada, baring terus sampai malam dan bila takda orang lagi kat bus stop, itulah masa sesuai untuk korang bangun semula.

7)Kalau jatuh tergelincir kat lantai licin
Tariklah kawan(atau sesiapa yang ada kat sebelah korang) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah korang sorang saja yang dapat malu..betul tak? :P


Hehe...amacam? Ada bran nak try  tips ni? hahahahaha..obviously tips ni bukannya yang betul-betul, just for fun je ye..tapi kalau ada yang betul-betul praktikkan tips ni..saya salute anda!! :) (bajet dapat ngorat awek lah tu kalau try. hahaha)

Selamat mencuba ya kaum lelaki! Stay macho and hensem! hehe :P




Urs truly,


LIKE now, pls! :D






20 comments:

Sca Ndx

Johnny Depp cool gila. Tak payah cover-cover pun takpe.

Afiq Din

haha... klu hati kering blh la try..

wannurfazrini

haha mcm pernah baca je :D

rapunzel

btul2, johnny depp memang dah habis hensem! hehe

nadey

demssssss lawak kot!!!!!!!! ahahhahahah paling xtahn johnny deep kot!!!!!!!!!!!! auwwwwwwww

azhar

hahaha...lawak2

jambz-

keh keh.

gua x brani guna.

takut awek2 semalaysia bincang pasal kejatuhan gua.

Jejaka Terhangat

isap rokok 10 batang terus depan aweks baru la macho..ape barang johnny depp isap 1 je. ahaks..

suzie rahman

hahaha..bgus toi erkk...

Solihin Zubir

ahahahha... sengal giler...

farah | mrs.edy

haha..trik kaver diri tol..nanti nak suruh suami praktis lah...gagaga..gila kentang betullah bini..

mieraaaa

kah2, bes tip utk leleki ,heheh2 ;PP

Faizal n Fashitah

Kalau terlanggar dinding kaca plak camne? Sebab dulu saya penah terlanggar dinding kaca opis orang adehhh..

paan

yg jatuh longkang dgn tangga tue boleh la try kot. :)

entri terbaru->Lawak Facebook

cEro

no 5 byk kali buat...
hahaha, mmg berkesan...

rapunzel

hahaha...comel je korang semua :)

hasrul hassan

ehh gambar saya masa muda2 ni .. mana dapat ni? uhh pulangkan balikkkk .. :P

yenyenpreng

johnny depp!! drooling !

Fontonk

agak agak awek ramai sangkut tak kalau buat trick cam kat atas ni? haha

Mr Ceym

nasib baik xpayah kontrol macho...

Post a Comment