My Lovely Friends =)

Welcome readers, and thanks for visiting my blog..:)

*Spread some love :)*

Wednesday, October 27, 2010

Bicara dari hati

3 beranak. di hari pertunangan kakak.

Dulu saya pernah rasa bahawa saya adalah antara orang yang paling bertuah di dunia. Kenapa? Sebab saya rasa saya ada segalanya, atau kalau tidak pun, HAMPIR segalanya. Keluarga, kawan-kawan, kehidupan yang baik, pendidikan, etc. Kesemua benda ini buat saya rasa lengkap, buat saya rasa gembira, buat saya lebih brsyukur kerana tak semua yang bernasib baik seperti saya.

Tapi sejak akhir-akhir ini, atau lebih tepat lagi, sejak tahun ini, anehnya saya tak lagi rasa macam tu. Hidup saya macam dah tak lengkap, atau pun boleh saya simpulkan sebagai useless. Saya kehilangan seorang ibu. Ya obviously itulah penyebabnya. Tidak pernah saya sangka, saya akan kehilangan orang yang disayangi di usia sebegini, oh setidaknya biarlah saya yang pergi dulu. :(

Tapi saya redha. I have to. There's no other way to escape this. Setelah mama pergi, banyak persoalan yang timbul di minda saya..Terlalu banyak,  dan saya rasa kalau saya tulis di sini pun, orang akan hairan kenapa saya boleh berfikir sampai macam tu sekali. Saya terlalu rindukan mama, dialah segalanya dalam hidup saya, tanpa dia di sisi saya rasa macam nak gila. :(  Orang cakap saya tabah. Sejujurnya saya tak setabah yang disangka, kalau mereka nampak saya bercakap seperti biasa apabila bercakap pasal mama, sebenarnya mereka tak tahu yang pada masa yang sama tengah cuba sedaya upaya untuk tidak menangis.

Terus-terang saya cakap, saya anak manja sebab saya paling bongsu. Adik-beradik dua orang ja pun, tak banyak. Mama memang manjakan saya , dan kini saya dah hilang tempat bermanja. Ya saya masih ada abah, tapi kasih ibu dan kasih ayah berbeza. :( Saya tertekan selama ini, dan saya tak tau sampai bila saya boleh bertahan dalam situasi ni. Saya tak sabar nak jumpa arwah mama, rindu terhadap dia melebihi segala rindu di dalam dunia. :(

Al-Fatihah untuk  arwah mama.




LIKE now, pls! :D






41 comments:

kobEj0rdan~

sama2 kita doakan roh mama awk ditempatkan bersama org yg soleh:)

rapunzel

terima kasih..

aJa

be strong girl..
ibu mmg sgale2nye bg kte kn..
yg idop 2 msty pegi jgk..
life must go on rite..
akak byk2 doa utk mama ek..

rapunzel

ok aja... i will...

tice LIN

jangan sedih, doakan dia aman di sana... kak pon baru kehilangan ibu mertua last month... terasa sangat sebab kak dengan hubby yang tinggal bersama dia

rapunzel

ok akak... sama-sama doa ya..

tulipsufie

semua yg ade kat dunia akan pergi pd PENCIPTANYA...kuat xkuat..ya..pusing2 pn kita kena kuat utk sayang diri sendiri..klu xkuat kita yg rugi..jd minta d doa selalu lebih kekuatan kepada yang MAHA MENGETAHUI..

rapunzel

tq tulipsufie.

Fello Ariza

dada;
jgn sedih2 worait..

Al-Fatihah utk ibu dada..

liyana aziz

you have to be strong enough.. kalau rindukan arwah mama sangat2, bacakan dia yassin.. insyaALLAH, kurang rindu kamu.. org pun x dapat pk, what if kalau mama org pegi dulu.. org x nak benda tu jadi.. kalaupun terjadi, org nak jadi tabah, tabah macam kamu.. sabar banyak2..

rapunzel

fello ariza: ok, i will..

liyana aziz: dada x tabah mana, tapi dada cuba...thnx ya..

kiwi

stiap yg hdup psti akan pergi..kiwi pn pernh khilngn adik..tpi mak ckp jgn sdih..klau dia hdup skit2 mderita lps ni dia pergi dia x skit2 dh..Allah syg dia

rapunzel

kiwi: itu lah, dada klu nk tngkan diri, dada pk mcm tu jer...Allah lebih sygkan dia..at least dia dah x tnggung sakit dah kan..:(

$h@h_Izn@n

alfatihah buat arwah ibnda kamu..
dada if ibu kamu taw kamu macam ni mesti dia sedih...
shah percaya beliau mahukan kamu tabah walaupun dia tiada di sisi tapishe still in ur heart n ur memory ok...
be strong...that she want from u..:) gud luck..
take care

najihah sahami

sayang..xmo sedih2 k..mama dada pasti ada je selalu tengok dada...rajin2kan doa untuk mama dada....moga kubur dia sentiasa terang k sayang...

al-fatihah~

g0m0k9enDek

dada... kamu buat say ingt arwah ayah juga!

cik amalyna

dada kuat k dear :)
jangan cedeh cedeh. kite pown ikot cedeh nie. tadew ibu gak T____T

rapunzel

cik bubble: yeke dear? :( kita senasib..

gomokpendek: kita hnya boleh bsbr stlh kehilangan org yg disayangi...

najihah: ok i will..tq dear.

shah iznan: thnx 4 d support ya..

Nasz

Sabar sis. Bukan senang untuk menerima sesuatu itu pergi. Tapi, Tuhan itu Maha Mengetahui. Pernah seorang kawan bagitahu, Tuhan ambil orang itu bila Dia tahu orang sekelilingnya sudah cukup boleh hidup tanpa dia. Jadi, tanggungjawabnya di dunia ini sudah selesai. Jadi kita yang masih di sini harus teruskan.

Bersabar ya. (: Semua orang pernah hilang yang tersayang. Teruskan hidup! Your mom mesti gembira. Take care.

rapunzel

nasz: oh betulkah itu? tq for d info nasz. so skrg nak x nak dada kena tbh jugak...tq so much dear..

Shuhada Othman

dada..
kuat k dear.ni semua tanda Allah nk uji kte.banyakkan sabar eyh.and sentiasa sedekahkan al-fatihah wt arwah mama.ameen~

liyana aziz

that's it girl, cuba ya?? sedih tahu baca entry ni.. take a good care.. =)

Faizal n Fashitah

Jangan sedih Dada. Doakan semoga Mama Dada aman di sana. Saya tau camne prasaan Dada bila kehilangan orang tersayang. Camtu gak la rasa saya waktu kehilangan arwah ayah yang saya sayangi. Apapa pun, life must go on. Jangan sampai down. Kene be strong.. inshaallah slowly you'll recover. :)

Amirrah Zawani

sedihnya.. :(
al fatihah utk mama ampa..
apa2 pun.. jgn sedih2 sgt k..
im always here for u.. :)

Liquid

semoga beliau ditempatkan dikalangan org yg beriman.

al-fatihah....

cik nur

jgn sedih2 kne ingt cz hidup tak slaloo nyer indah dan manis
walaupun pahit tapi bnda2 nih wat kte kuat semangat :)
harap2 dada pn akan kuat semangat jgak
chaiyok2 girlz :)

LuLu

i feel sorry fr u dear :(

munna

jangan sedih ye.. dada... lagi kita sedih lagi kita teringatkan yang kita sayang...Al-Fatuhah buat arwah mama dada..

mAsHiMaRo

dada,
alfatihah 4 ur mum...
tabahkan hati k syg,
kami sahabat blogger sentiasa ade bersama:)

Melati Qistyna's Mummy

zel [ok x akak panggil gitu :P]

tabahlah wahai hati, byk kan bersedekah AlFatihah, Allah lebih menyayangi dia... hidup mesti diteruskan & jgn lupa kan mama yea :)

HaNTwO

huhu kesiannya...moga arwah mama dada ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman aminnn...

Fantastic Ajane

Fa mendoakan yang terbaik buat anda..be tough n strong lways k..:)

Noor Faezah Mazli

sesunnguhnya sy sedang menagis bc entry ni. be strong ok! Alfatihah~

g0m0k9enDek

dada, gomokpendek tag kamu GA

fendy

alfatihah..
moga arwah mama dada ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman. :)
be stronger ok!
u are not alone.

-telordibasuh-

dada...u nangis yerk!!!

Gayahspears

hey genk..
suda ya yank...
kamo jgn sedey ya.. Gayah ade menemani kamoo..
aku tau kamoo kuat...
kamo kena tempuh dgn sabar..
aku rase cam yg kamoo rase.... tapi aku rapat dgn arwah ayah...
aku rindu arwah ayah aku jugak cam kamoo rindu arwah mama kamoo :(

:"♥Warnida:"♥

al fatihah bt dada skluarga..sbar la bnyk2...mn yg hdp pasti akn smpai msa pergi jugk....
tabh kn hati...snyum2 sllu...berdoa la sllu agr arwh mak sntiada tng dan tergolong dgn org2 yg beriman....jga dri baik2 ye dada

gundal jimbologos

sekarang giliran u. esok lusa giliran i pulak. kita yg hidup ni byk2 la berdoa yea..

for me, keep smiling, live your life bebeh =)

hikari

salam~
be strong k..
fasabrun jameel~

Ogy

dear...kita sama2 kehilangan...mama fhm perasaan tu walaupun kehilangan mama bukan kerana kematian...namun kesuanyian dan kekosongan dlm hati ni pasti sama dgn apa yg kamu rasakan...tatau mcmana nk buat kamu feel better...tp kalo syg kan dia..doakan yg terbaik utknya...semoga ruhnya dicucuri rahmat..kita yg masih hidup tetap perlu kena teruskan hidup...macamana pun kena redha dan cekalkan hati....mmg life kita takkan jadi sama spt dulu....tp mcmana pun kita kena cuba ceriakan hati dan cari bahagia tu dgn apa jua cara sekali pun.....

senyum2 selalu k....

meh manja2 dgn mama meh..mama pun takde anak..huhuhu...

Post a Comment