My Lovely Friends =)

Welcome readers, and thanks for visiting my blog..:)

*Spread some love :)*

Thursday, October 14, 2010

Confirm! Si dia Curang!

Tarik nafas panjang-panjang....okay hembus! hahah. :P
Hari ni saya nak bercakap pasal cinta. Wahh kenapa tetiba? Sebab kebanyakan daripada kita sekarang tengah bercinta, ada yang bahagia, ada yang suam-suam kuku, ada yang derita. Saya sendiri tengah bercinta, dan Alhamdulillah, tengah bahagia. :D Tapi saya bukannya nak berceramah pasal cinta dan hubungan, tapi pasal kecurangan dalam bercinta. Hahh takut tak? ;)


Di sini saya nak kongsi antara tips-tips untuk korang mengesan samada pasangan korang curang ataupun tidak. Hee yang mana korang rasa rasional bolehlah amik, kalau tak abaikan jer k. Tapi kalau ada pasangan kamu yang menepati kriteria di bawah ini, jangan terus serang...Siasat dulu sehabisnya, kalau tak kesian dia jadi mangsa fitnah oleh kamu. Saya taknak tanggungjawab tau! hehe

Okay. Kriteria-kriterianya adalah:

1) Handphone dia asyik "busy", ada "waiting call" atau "off". 
 -hah janganlah baru sekali jer handphone dia mati korang terus nak marah. Mungkin ada reason macam lupa cas ke apa kan. Maksud saya di sini adalah 'selalu' atau 'kerap' sangat. Hah adalah something tu. Kenapa perlu nak off handphone kan?

2)Tak lagi rajin call korang  
-mula-mula bercinta, amboi kemain lagi eh, bukan saja selalu call korang, malah sanggup habiskan duit untuk topup, nak bergayut punya pasal. Setakat cakap 3 jam direct pedehal. kan? Sehari tak dengar suara, jadi tak keruan. Tapi sekarang?  kalau tanya kenapa tak call, alasan dia satu ja. sibuk. yeke sibuk?

3)Tak kasi korang tengok handphone dia
- Hah ni yang pelik ni. Apa kes u tak kasi i belek hp u?i nak main game je pun. ahaha. Kalau betul lah dia jujur, takda kekasih/skandal lain mestilah dia kasi je korang belek hp dia. ini tak kasi pulak, pastu menggelabah satu macam. Hah! sah la tu.

4)Bila dapat call, jawab secara rahsia
-contohnya korang tengah makan sama-sama, tiba-tiba si dia dapat call daripada someone. Dia terus bangun dan cakap kat tempat lain, sebelum ni tak macam tu pun. Hah kalau betul lah jadi macam ni kan, saya suggest korang pergi je belakang dia senyap-senyap dengar apa yang dia borakkan. Haha.

5)Off handhone bila dengan korang
-Mesti lah heran bila dengan korang, dia off hp. Hello, perlu ke? Alasan yg u ckp sebab tanak diganngu apabila bersama dengan i tu tak logik langsung. hahaha. Budak darjah 1 pun tau u menipu. :P

6)"Dating hari ni? Ish...Tak bolehlah!"
-Kalau dulu, time nak dating je si dia akan jadi ceria dan bersemangat. Tapi sekarang kalau kamu ajak dating ,dah la dia tolak, pastu buat muka sememey macam tak semangat jer. Haih!

7)Jadi panas baran dan selalu cari kesalahn korang
-Si dia berubah sikap daripada seorang yang penyayang kepada pemarah, walaupun kesilapan korang tu, alahhh...ciput je. kalau macam ni lah kan saya suggest korang tinggal je laki macam ni. takyah nak tanya-tanya dah dia ada orang lain ke.motif? geram!*saya paling tak suka orang marah saya*

8)tak senang duduk, asyik tengok jam
-hah ni lagi satu. Bila keluar dating, si dia jadi macam tak senang duduk jer, tak fokus, dan tak happy. Pastu asyik-asyik tengok jam je. Kalau macam ni lah kan kita dapat simpulkan dia dah ada janji dengan kekasih lain. Ntah-ntah korang ni dia buat spare part je. Alahaii.

Okay itu lah saja tips-tips untuk mengesan kalau-kalau pasangan korang curang, atau pun si dia dah bosan dengan korang. Kalau lah si dia memiliki ciri kelapan-lapan kriteria ini, hurmmm....

CONFIRM! SI DIA CURANG!



 

Urs truly,



LIKE now, pls! :D






28 comments:

Gayahspears

alhamdulilah buat setakat ni aku bukan curang sbb aku pon xde pkwe lagi.. wakakakntoi lak.. diam2 ko jgn gtau sape2 aku xde pkwe :( uwaaa..huhu

rapunzel

hehehe ok aku janji x kasi tau sapa2 . syhhhh. hehehe....comel je ko geng!

kay yea

xmu curang..x baek..hee~

rapunzel

btul tu...jangan...hehe..

nurdani

wo...sungguh jahat ini olang..culang-culang..

rapunzel

btul tu nurdani...jahat..hehe..

hasrul hassan

hehehehe... oppss ... hmmm ... uhhhh .. outch.... ishhh ... lalalala .. blurpppp ...

kena tukar strategi untuk mencurang ni <-- kata seorang kasanova bergelar bapak anak 7!

hehehehehe

PIDUT ASiS

dia jawab senyap2 sebab dia ada projek besar..rahsia kerajaan..hahaha

Post Terhangat...

4 Benda Lelaki Jangan Pakai

ieda

heheheh sib baik akak dah kawin :))

rapunzel

hasrul: hehe...ooo pandai ehh...nak tuka strategi pulak eh...kesian bini kamu. hehe

pidut: rahsia kerajaan konon..ceh! hehe :P

ieda: yeke akak...hehe..bgus lah mcm tu..xyah nk risau sgt.hehe

nadia atilah

: tips2 die mmg berguna . tp saya tak perlukan nye kerana saya single . nnt dah double saya gunakanya . makaseh dada for the tip

rapunzel

;) huhu ok ndia. jgn lupa guna nti k ;)

Jejaka Terhangat

saya seorang pencinta yg setia..takkan lebih drpd 4 orang..=p

rapunzel

uih,,,4 org eh...hahaha...asalkan awk berlaku adil kepada keempat2nya , ok lah.:)

MiSs TOrA

blh pakai tanda3 si dia curang tu sbb ada pengalaman dlu hihi..=)

rapunzel

huhu. yeke? sbr k misstora ;)

Faizal n Fashitah

5)Off handhone bila dengan korang <--- saya penah buat benda ni.. masa seblom kawen dulu la ekekeekke. Alhamdulillah skarang dah insaf n hepi disamping wifey n baby tercinta XD

rapunzel

ooo...hehe.tp xpe at least awk da insaf kan. jgn buat cmtu dah tau . huhu

Mr Noble

agaknya si dia tu spy kot :p

Wan Gerrard

Hmm bagus2, boleh diguna ni..

Solihin Zubir

adeyhh... setepek kena.. terasa giler.. muahaha.. ;-p

cEro

ahahaa, sgt betul....
betul utk laki dan perempuan jgak...

-telordibasuh-

hahaha..so kalau xnak curang hidup single lagi best haha...jom join d club hhaaha

HaNTwO

ehhhhh macam mengata aku je....aku terasa?? huhuhuhu

aman_arab

eh..bukan curang la...sebenarnya laki tu seorang secret agent aka spy gomen...ngorat2 aweks tu sebahagian dari kerja la...nak kutip info..

nazz

macam tak setuju jew..pasal x mungkin orang curang camtu..laki curang lagi hebat dari tu..hehehe

Mastura Rusli

haha..lawak jek dada ni.. ;D

wahyuni irmal

bnyk y sama dengan pengalaman sy dicurangkan dahulu . kureng tol lelaki 2 . syg pnye pasal cye je ape alasan die . skali da having sex ngn pomppuan y bru kenal setaon . pdhal ngn sy da kapel 3 taon . sy xdpt pape pon . hehe .

Post a Comment