My Lovely Friends =)

Welcome readers, and thanks for visiting my blog..:)

*Spread some love :)*

Monday, December 20, 2010

Apabila diriku sudah bam bam...

Tension. Depress. Stress.

Berat dah mencecah 50 kg! ahhh bengong betul. memang patot lah pun berat gila, selera makan saya sejak akhir-akhir ni pun dah jadi menggila. Pagi nak makan, tengahari nak makan, petang nak makan, malam nak makan, tengah malam pun nak makan. Even bila tak lapar pun, saya tetap jugak nak makan. Setiap masa terbayang makanan yang sedap-sedap. Bila tak dapat makan je, saya akan marah bf saya. hahaha. kesian dia menjadi mangsa leteran (lambat makan je punya pasal). haih sejak bila lah aku jadi macam ni? :(

Ini adalah kali ke-dua berat saya mencecah 50 kg. Pertama kali masa tahun 2005 atau 2006. Saya pun tak sure yang mana satu. Masa tu, saya dah mula tak senang duduk,  terus saya beli ubat kurus yang terdapat di pasaran. Sambil tu saya buat segala yang termampu ( exercise, gi gym, diet, beli korset). My roomate masa tu, Farah dah pelik gila..sebab dia cakap saya ni tak gemuk pun kenapa nak kena makan ubat tu..tapi masalahnya bagi saya 50 kg memang dah gemuk. kalau 47 atau 48 kg ok lah jugak kan, so masa tu saya target nak capai berat 45 kg. Setelah berusaha berhempas pulas ( tak ingat berapa lama), akhirnya saya berjaya jugak capai berat badan 45kg. Ohh happy gilak masa tu, macam di awang-awangan. hee.

Dan sekarang korang semua boleh agak kan apa matlamat saya? Yea pandai. Saya nak ulang sejarah balik, saya nak berat badan 45 kg balik! yeahh! :) tapi kali ni saya tak nak lah makan ubat kurus segala, not good ok. Saya just nak cut down on food, dah tak nak makan nasi kerap dah(walaupun agak sukar sebab saya memang hantu nasi, tapi akan tetap saya usaha). heee.

Ok nak kena tekad neh...Selamat tinggal wahai makanan yang sedap-sedap dan berlemak. Padan muka pasni aku takkan makan kau dah. :D


yang bam bam,



LIKE now, pls! :D






19 comments:

Anisa Hang Tuah

all the best (:

saya pun sdg mencuba utk memusnahkan berat badan
huu

rapunzel

huuu tq anisa. marilah bersama2 :)

::..Dia daYa..::

semoga berjaya menurunkan berat badan

rapunzel

tq so much dya :)

maria_m0hamadiah

dulu saye pon gemuk sangat! 89kg.. alhamdulillah.. skrang 60.. tapi berat lagi.. gud luck.. all the best! ;)

rapunzel

wah..yeke maria? congrats sebab dpt trunkan berat badan..byk tu..:) heee so now u're my inspiration lah. :)

::Budak Degil::

belom lawan dak degil ni..
berat dah mencecah 70kg dah!..shit!!

She's retarded

jom kuruskan berat badan!

rapunzel

dak degil: yeke..hehe..xpe2 sempat lg kuruskan bdn tu..:)

she's retarded: yeah mari2! :)

James Buns

senang je.

puasa.

YanaMIB

sy tgh cuba nk dapatkan berat 45kg juge...skrg 43kg jek..erk! abnormal sungguh =_=

Faizal n Fashitah

Perghhhh 50kg? takpe.. rajin2 la masuk gym XD

Rara Farah

oh..50kg tuh berat eh??hehehe..

kay yea

gd luck..haha~

Bella Enveeus

yea, mmg tak elok mkn diet pill.. cut down food is much better.. oh but exercise is the best! (nasihat saya, yang paling benci exercise.. haha cakap je pandai.. LOL)

Lovely Bella

waaa 50kg ko dh rase berat.. aku yg lebih2 50kg nih.. komfem berat gilers kan.. adehh.. hehehe

Gayahspears

i miss u yunk.. muahhahah.. all da best~

maCy

all d best ;D

alinac lover

yong lg gemuks awww

Post a Comment